101,4 MHz

90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa

Posłuchaj online
Zadzwoń do nas! Telefony antenowe
41 200 20 20 / 41 200 20 00

Kulinarne przysmaki z Okrasą w tle

Data publikacji: 11.01.2017 15:57
Autor: Stanisław Blinstrub / Kategoria: Wiadomości
Skomentuj

Autor: Jarosław Kubalski / Radio Kielce

Pierś z kurczaka z żelem mandarynkowym z salsefią i emulsją tymiankową - ta potrawa wygrała konkurs kulinarny w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Przewodniczącym jury był znany kucharz Karol Okrasa.

Wymyślne danie przygotowali Piotr Wroński i Konrad Janorski- uczniowie klasy 1d. Jak nam powiedzieli - wyróżnienie ich zaskoczyło, ale jednocześnie bardzo ucieszyło. Potrawę długo ćwiczyli, by podczas konkursu wypaść jak najlepiej.

Karol Okrasa chwali poziom prezentowanych potraw. Jako zadanie młodzi kucharze mieli przygotowanie dań z drobiu. Na stole pojawiły się piersi kurczaka oraz kaczki w różnych postaciach. Młodzież złamała tradycyjne polskie przepisy sosami słodko- kwaśnymi i ziołami.

Zwycięzcy konkursu otrzymali nagrody rzeczowe. Za 4 miejsce przyznano nagrodę specjalną - kolację, którą w restauracji ugotuje przewodniczący jury - Karol Okrasa.

Skomentuj ten wpis


Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone. Polskie Radio Kielce SA 1952 - 2017 / Realizacja: dimax design & kita solutions