101,4 MHz

90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa



Reklama

Kulinarne przysmaki z Okrasą w tle

Data publikacji: 11.01.2017 15:57
Autor: Stanisław Blinstrub / Kategoria: Wiadomości
Skomentuj
Bądź z nami na bieżąco, polub nas na Facebooku

Autor: Jarosław Kubalski / Radio Kielce

Pierś z kurczaka z żelem mandarynkowym z salsefią i emulsją tymiankową - ta potrawa wygrała konkurs kulinarny w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Przewodniczącym jury był znany kucharz Karol Okrasa.

Wymyślne danie przygotowali Piotr Wroński i Konrad Janorski- uczniowie klasy 1d. Jak nam powiedzieli - wyróżnienie ich zaskoczyło, ale jednocześnie bardzo ucieszyło. Potrawę długo ćwiczyli, by podczas konkursu wypaść jak najlepiej.

Karol Okrasa chwali poziom prezentowanych potraw. Jako zadanie młodzi kucharze mieli przygotowanie dań z drobiu. Na stole pojawiły się piersi kurczaka oraz kaczki w różnych postaciach. Młodzież złamała tradycyjne polskie przepisy sosami słodko- kwaśnymi i ziołami.

Zwycięzcy konkursu otrzymali nagrody rzeczowe. Za 4 miejsce przyznano nagrodę specjalną - kolację, którą w restauracji ugotuje przewodniczący jury - Karol Okrasa.

Skomentuj ten wpis

Telefony antenowe

Zadzwoń do nas!

Posłuchaj Online

Informator Kąpieliskowy

  • Warunki
    Nazwa kąpieliska

Legenda - warunki kąpielisk

Bardzo dobre Dobre Dostateczne Dopuszczające Słabe Zamknięte

Reklama

Projekt praca

Tutaj praca czeka na Ciebie.

Sprawdź najnowsze oferty pracy

Czytaj więcej

Wszelkie prawa zastrzeżone. Polskie Radio Kielce SA 1952 - 2013 / Realizacja: ZetoKielce