101,4 MHz

90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa

dabplus10D

215,072 MHz

Posłuchaj online
Zadzwoń do nas! Telefony antenowe
41 200 20 20 / 41 200 20 00

Sezon grillowy rozpoczęty

Data publikacji: 15.04.2018 17:46
Autor: Monika Miller / Kategoria: Wiadomości
Komentarze

Rozpoczęcie sezonu grillowego
Cedzyna. 15.04.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Nad zalewem w Cedzynie rozpoczął się sezon grillowy. Dla wielu przybyłych tam osób jest to pierwszy taki posiłek tej wiosny, ale nie dla wszystkich. Nad wodę ze swoimi znajomymi przyjechał Tomasz, który w tym roku grillował już kilka razy.

Rozpoczęcie sezonu grillowegoCedzyna. 15.04.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

- Jest wyjątkowo piękna pogoda, dlatego szkoda siedzieć w domu. Można zjeść teraz obiad w plenerze. Właśnie przygotowujemy nóżki z kurczaka i karkówkę - powiedział Tomasz. Nad wodą wraz z przyjaciółmi była także Kasia. - Nareszcie jest wymarzona wiosna. Jesteśmy studentami, dlatego w weekend możemy odpoczywać i posiedzieć przy grillu - powiedziała Kasia.

Hubert Sanacki, mistrz kucharski z willi Hueta twierdzi, że przed wyjazdem na grilla warto przygotować produkty w domu. Idealną potrawą będą czerwone papryki nadziewane mięsem mielonym i serem. Wystarczy je zawinąć w folię, a następnie położyć na rozgrzanym grillu. - Do tego można zabrać ziemniaki, które wcześniej w całości ugotujemy, posmarujemy masłem, dobrze doprawimy solą, pieprzem i czosnkiem. Możemy dołożyć do nich boczek i zawinąć w folię aluminiową. Tak przygotowane ziemniaki kładziemy na ruszt i grillujemy - mówi Hubert Sanacki.

Rozpoczęcie sezonu grillowegoCedzyna. 15.04.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Mistrz kuchni dodaje, że do ziemniaków można przygotować twarożek na słono. Będzie to idealnie połączenie.

Tagi do tego wpisu
Skomentuj ten wpis
Polub wiadomość
Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone. Polskie Radio Kielce SA 1952 - 2018 / Realizacja: dimax design & kita solution