101,4 MHz

90,4 MHz Kielce | 100,0 MHz Włoszczowa

dabplus10D

215,072 MHz

Zadzwoń do nas! Telefony antenowe
41 200 20 20 / 41 200 20 00
NA ANTENIE

 

TERAZ GRAMY

Posłuchaj online

Śniadanie w ogrodzie. Wariacje na temat jajka

Data publikacji: 04.08.2018 06:00 / Data aktualizacji: 04.08.2018 10:57
Autor: Magdalena Sitek / Kategoria: Wiadomości
Komentarze
04.08.2018 Radio Kielce. Śniadanie w ogrodzie. Grzegorz Russak i prowadząca program Magdalena Sitek

04.08.2018 Radio Kielce. Śniadanie w ogrodzie. Grzegorz Russak i prowadząca program Magdalena Sitek
Fot. Jarosław Kubalski / Radio Kielce

Podczas dzisiejszego „Śniadania w ogrodzie” Radia Kielce królowały jajka. W różnej formie: na twardo, na miękko, sadzone. Jest wiele sposobów na przygotowanie dań, których podstawą są jajka. Polska kuchnia nie mogłaby bez nich istnieć.

Grzegorz Russak - znawca kuchni polskiej i staropolskiej przygotował dziś kotleciki jajeczne i jajka faszerowane w skorupkach. Zachwytu nad potrawami nie kryli goście zgromadzeni na śniadaniu. Pan Cezary przyjechał na spotkanie aż ze Stargardu Gdańskiego. Powiedział nam, że dla takich smaków i opowieści warto było wstać w środku nocy i pokonać ponad 600 kilometrów. Podobne odczucia kulinarne miały panie Alicja i Stanisława. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że tradycyjna kuchnia polska jest jedną z najlepszych na świecie.

04.08.2018 Radio Kielce. Śniadanie w ogrodzie. Grzegorz Russak i prowadząca program Magdalena SitekFot. Jarosław Kubalski / Radio Kielce

Podczas śniadań w ogrodzie wykorzystywane są zdrowe świętokrzyskie produkty należące do sieci Dziedzictwo Kulinarne.

Tagi do tego wpisu
Skomentuj ten wpis
Polub wiadomość
Reklama

Wszelkie prawa zastrzeżone. Polskie Radio Kielce SA 1952 - 2019 / Realizacja: dimax design & kita solution