Kieleckie tradycje gastronomiczne

Powrót do Informator Kulturalnego

dziś

arrow
arrow

25 LIP 12:00

locationKielce, Muzeum Historii Kielc

W czasie spotkania, które poprowadzi Bartłomiej Tambor będzie można dowiedzieć się o historii kieleckiej gastronomii począwszy od pierwszych karczm, a skończywszy na PRL-owskich restauracjach.

Autor przybliży postacie najbardziej znanych restauratorów m.in. rodzinę Królów, Kazimierza Smoleńskiego, Rafała Piwowarskiego oraz opowie o lubianych lokalach z okresu tzw. Polski Ludowej. Ponadto, słuchacze dowiedzą się co jadano w restauracjach, barach i jadłodajniach oraz jaką oferowały dodatkową rozrywkę. Spotkanie zilustrują zdjęcia przedstawiające m.in. wnętrza restauracji oraz ich wyposażenie.

Spotkanie odbędzie się w siedzibie muzeum przy ulicy Świętego Leonarda 4.

Polub wiadomość
Reklama