Punkty Widzenia: jakiego karpia kupić na świąteczny stół?

Data publikacji: 20.12.2018 15:05
Autor: Magdalena Sitek / Kategoria: Wiadomości z regionu
Komentarze
Punkty widzenia. Na zdjęciu (od lewej): dr Bogdan Konopka - świętokrzyski lekarz weterynarii, Barbara Chrobot - właścicielka  kieleckiej restauracji La Cucina Italiana, Magdalena Sitek - Radio Kielce

Punkty widzenia. Na zdjęciu (od lewej): dr Bogdan Konopka - świętokrzyski lekarz weterynarii, Barbara Chrobot - właścicielka kieleckiej restauracji La Cucina Italiana, Magdalena Sitek - Radio Kielce
Kielce. 20.12.2018 / Fot. Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Na świątecznym stole w Polsce nie może zabraknąć karpia. Kupujemy te ryby w różnych postaciach. Ostatnio media zdominowała dyskusja o tym, czy sprzedawanie żywych karpi jest humanitarne.

Jakiego karpia kupić: żywego czy przygotowanego do kuchennej obróbki?

Reklama